Smakelijk eten

Vaste en rustige eetmomenten

Wij hanteren vaste eettijden. Dit zorgt voor een herkenbaar ritme en dat levert de kinderen rust op. We eten samen aan tafel, zowel tussen de middag als bij tussendoor momenten. Dit is gezellig en het zorgt voor duidelijke eetmomenten. We nemen rustig de tijd om te eten en zorgen voor een fijne sfeer, maar we tafelen niet te lang. Onze pedagogisch medewerkers geven het goede voorbeeld aan tafel. Zij eten samen met de kinderen, ze begeleiden bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie

Gevarieerd en gezond eten

Bij Nanny Poppins besteden we veel aandacht aan een gezonde voedingspatroon. Ieder ochtend beginnen we met een fruitmoment waar we onze kinderen versfruit aanbieden.Tijdens de lunch eten we warme, gevarieerde gerechten. Zo eten we de ene dag linzenstoof met flatbread en de andere dag pasta met gegrilde groenten en geitenkaas. Dagelijks bereiden we middels een weekmenu onze maaltijden vers voor. Als tussendoortje krijgen de kinderen rauwkost en crackers met hummus of smeerkaas. 

Voor de allerjongste hebben we verschillende kunstvoedingen in ons assortiment zoals voeding van het merk: Nutrilon,Hero,Kruidvat,Etos en Pure Goat. 

Vanaf vier tot zes maanden beginnen we met het aanbieden van vast voedsel. Vanaf deze leeftijd krijgt je kindje naast de flesvoeding ook een fruit- en groentehapje. Als opvoed partners gaat alles in samenspraak met de ouders en overleggen we samen wanneer het 't juiste moment is om te beginnen met een hapje.

Allergieën en individuele afspraken

Wij houden rekening met allergieën van kinderen. Er is ook ruimte om individuele afspraken te maken wanneer het noodzakelijk is om af te wijken van het voedingsbeleid, bijvoorbeeld bij een dieet of een bepaalde (geloofs)overtuiging.

 

Traktaties en feestje

Een verjaardag betekent feest en bij zo’n verjaardag komt vaak een traktatie kijken. Er kan zowel een niet-eetbare traktatie als een eetbare traktatie aangeboden worden. Wij vinden het belangrijk dat de eetbare traktaties zo gezond mogelijk zijn. We vragen ouders dan ook om traktaties zo klein mogelijk te houden en niet te calorierijk te maken.

 

 

Contact

Nanny Poppins
Hoofddorpplein 22
1058 PD Amsterdam

020-3547357